

Bodrum Kalesi
Türkiye'nin ilk su altı arkeoloji müzesini barındıran Bodrum Kalesine uğramadan gitmemelisiniz.


Zeki Müren Müzesi
Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği evini şimdiki haliyle müzeye dönüşen ve Bodrum'a gelip mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri.


Antik Tiyatro
1960’larda geçirdiği restorasyondan sonra 13.000 kişi kapasitesiyle bir çok festivale ev sahipliği yapıyor. Bodrum'un ortasındaki Göktepe dağının güney eteklerindeki bu tiyatro, Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir.


Yel Değirmenleri
Yalıkavak'ta Bodrum ve Gümbet koylarına bakan tepe üzerinde bulunan yedi adet yel değirmeni 18. yüzyılda inşa edilmiş ve 1970'li yılların sonlarına kadar faal olarak kullanılmıştır.


Myndos Kapısı
Bodrum'un batı tarafında Halikarnnassos kentinin giriş kapılarından birisi olan Bodrum Myndos Kapısı da Bodrum'da ki önemli tarihi eserlerden birisi.


Osmanlı Tersanesi
Bodrum'un merkezinde marinanın kuzey batı tarafında bulunan ve son dönemde restore edilmiş olan Bodrum Osmanlı Tersanesi ve Kulesi de Bodrum'da görülmeye değer tarihi yerlerden birisidir.


Uyku Vadisi
Bodrum'un çevresinde doğa sevenler için trekking ve doğa yürüyüşü yapmaya en elverişli ve en popüler yeri olan Uyku Vadisi'ne, Bodrum'dan 30 km. sonra, Milas'tan Bodrum istikametinde ise 20 km. sonra Gökçeler Köyü ayırımından girilerek Gökçeler Köyü'nü geçtikten yaklaşık 1 km. sonra ulaşılmaktadır.


İasos Antik Kenti
Bodrum Milas'a 28 kilometrelik bir mesafede olan İasos Antik Kenti, bir yarımadada kurulmuştur ve küçük bir yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Bafa Gölü çevresinde bulanan kent, M'ilen zamanında Argos'tan gelen bir topluluk tarafından kurulduğu sırada bir adaymış. Buraya dolan alüvyonlar sebebiyle bir yarımada halini almıştır.


Pedasa Antik Kenti
Yaz turizminde önemli bir yere sahip olan Bodrum'un tarihi kalıntılarından biridir Pedasa Antik Kenti. Bodrum'a 4 km uzaklıkta bulunmakla birlikte ulaşımı biraz zordur. Özel aracınızla Çırkanlı Köyü'ne gelip, ardından 1 saatlik bir yürüyüşten sonra Pedasa'ya ulaşabilirsiniz. Yöre halkı bu antik kente Gökçeler adını vermektedir.


Bargilya Antik Kenti
Güllük Körfezi'nin hemen yanı başında duran, hem tarihiyle hem de doğasıyla güzel bir gezi alanı olan Bargilya, eski bir yerleşim alanıdır. Cennetten bir köşe sunan Bargilya Antik Kenti, günümüzde Bargilya Köyü'nün yamaçlarında bulunuyor. Tepelerde binlerce yıllık tapınak, sütunlar, antik tiyatronun küçük bir parçası görebileceğiniz kalıntılar arasında.


Myndos Antik Kenti
Güllük Körfezi'nin hemen yanı başında duran, hem tarihiyle hem de doğasıyla güzel bir gezi alanı olan Bargilya, eski bir yerleşim alanıdır. Cennetten bir köşe sunan Bargilya Antik Kenti, günümüzde Bargilya Köyü'nün yamaçlarında bulunuyor. Tepelerde binlerce yıllık tapınak, sütunlar, antik tiyatronun küçük bir parçası görebileceğiniz kalıntılar arasında.


Aspat Koyu
Aspat Koyu Evliya Çelebi'nin Seyahatname isimli eserinde de geçmektedir ve aynı zamanda Bodrum'un bir halk türküsü olan Çökertme'de buranın adı geçer. Üzerinde Venedik Kalesi bulunmaktadır ve manzarası oldukça büyüleyicidir. Turkuaz renkli denizine her baktığınızda sizi davet edecek sularına. Kendinizi sıcak bir dostun kollarına bırakır gibi yüzerken her şey uçup gidecek aklınızdan.


Halikarnas Mozolesi
Bodrum'daki Halikarnas Mozolesi (Mausoleion), Kral Mousolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından yaptırılmıştır. Antik dünyanın yedi harikasından biri sayılan anıt mezar, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini birleştirmiştir. Kendisinden sonra yapılan bütün aynı tipteki yapılara da "Mozole" denmiştir.


Apostol Kilisesi
Bodrum Yarımadası'nda bulunan Apostol Kilisesi, Gündoğan beldesinin tarihi kalıntılarından biridir. Gündoğan'dan tekneyle 15 dakikalık bir yolculuğun ardından Küçük Tavşan Adası'na ulaştığınızda Apostol Kilisesi sizi karşılayacaktır. Tarihi M.Ö. 2.yüzyıla kadar inen kilise bazilika planlıdır.


Madnasa Antik Kenti
Ülkemizin sayısız antik yerleşim alanları arasındaki Madnasa Antik Kenti, Göltürkbükü'nde yer alıyor. Öncelikle Leleg bir kent olan Madnasa'nın geçmişi hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. Maussalos döneminde Halikarnassos'a göç edilmeye zorlanan halkın ardından kentin boş kaldığı biliniyor.